1. Home
  2. Na verkoop
  3. Service naverkoop
  4. Ford Assistance

Ford Assistance

Ford Assistance is een programma dat hulp biedt in geval van pech of ongeval. U wordt ter plaatse terug mobiel gemaakt of naar een Ford Erkende Hersteller gesleept indien dat niet lukt. Ford Assistance is in heel Europa (*), 24 uur per dag en het gehele jaar door beschikbaar.

Bij de aankoop van een nieuwe Ford is steeds 12 maanden gratis Ford Assistance inbegrepen, voor Transit Euro V en Ranger MY 2012 zelfs 24 maanden.

 

Ford Assistance, de levenlange wegbijstand

 

Na dit jaar en bij elke voorgeschreven onderhoudsbeurt wordt deze wegbijstand met 12/24 maanden verlengd of tot aan de volgende onderhoudsbeurt (**)(***), zonder kilometer- of leeftijdsbeperking. Het onderhoud dient te gebeuren bij een Ford Erkend Hersteller volgens de officiële onderhoudsschema’s en voorschriften van Ford.

De Ford Assistance dienstverlening wordt verstrekt in heel Europa (*).

 

(*) Met Europa wordt geografisch Europa bedoeld zoals bepaald op uw groene verzekeringskaart.

(**) Wat zich eerst voordoet.

(***) Leasing en korte termijn verhuurwagens zijn van deze regeling uitgesloten, zie de volledige Algemene Voorwaarden van Ford Assistance.

 

Geldigheid

Geldigheid van de dienstverlening

Ford Assistance bijstand is uitsluitend geldig voor wagens, ingeschreven binnen de Europese Unie, geleverd door Ford Motor Company (Belgium) NV en afgeleverd door een erkende Ford concessiehouder of commissionair in België of het G.H. Luxemburg.

De dienstverlening in het kader van Ford Assistance wordt verstrekt in geval van pech of ongeval, waarbij uw voertuig geïmmobiliseerd staat op de openbare weg of aan uw woon- of werkplaats. De dienstverlening van Ford Assistance wordt verstrekt door KONINKLIJKE BELGISCHE TOURING CLUB vzw, Wetstraat 44 te 1040 Brussel in eigen naam en voor rekening van Ford Motor Company (Belgium) NV.

Binnenland

In België en het G.H. Luxemburg

Indien uw voertuig door pech of ongeval geïmmobiliseerd werd, zal Ford Assistance een bevoegd technicus ter plaatse sturen die zal trachten uw voertuig voorlopig of definitief rijklaar te maken.

Ingeval uw voertuig door Ford Assistance wordt getakeld, zal, voor de duur van de niet-beschikbaarheid ervan maar met een maximum van 2 werkdagen, een vervangwagen ter beschikking worden gesteld.

Buitenland

In het buitenland

Ford Assistance stuurt een technicus ter plaatse die zal trachten uw voertuig voorlopig of definitief rijklaar te maken.

Als uw voertuig niet rijklaar kan worden gemaakt, zorgt Ford Assistance voor het afslepen ervan naar de dichtstbijzijnde Ford Erkende Hersteller.

Als uw voertuig niet opnieuw rijklaar kan worden gemaakt op de dag van de pech, heeft u de keuze, mits goedkeuring van het Ford Assistance Center, uit :

  • een huurwagen van gelijkaardige klasse voor de duur van de niet-beschikbaarheid, met een maximum van 2 werkdagen (Transit & Connect 4 werkdagen)

OF

  • vervangend vervoer om uw eindbestemming of uw woonplaats te bereiken, tot maximum € 620 (BTW incl.) per inzittende

OF

  • de vergoeding van de hotelkosten in afwachting van de herstelling, op basis van overnachting met ontbijt in een 3-sterren hotel voor maximum 3 nachten voor maximaal € 100 (excl BTW) per persoon.

Bij herstelling van uw voertuig in het buitenland en indien u niet meer ter plaatse bent, komt Ford Assistance tussen in de reiskosten voor één persoon tot maximum € 620 (BTW incl.) om uw herstelde voertuig te gaan ophalen.

Indien na diagnose door de Ford Erkende Hersteller/Carrosserie blijkt dat de herstelling van uw voertuig meer dan 5 kalenderdagen in beslag neemt, regelt en betaalt Ford Assistance de repatriëring ervan naar de Ford Erkende Concessiehouder / Commissionair of Ford Erkende Hersteller/Carrosserie van uw keuze in België of het G.H. Luxemburg,

Bel ons

Alle Ford klantendiensten (Ford Assistance, Klantendienst (C.R.C.) en F.C.E. Bank) zijn nu ook beschikbaar op +32 (0)2 700 67 76

Het Ford Assistance Center is 24 uur op 24 bereikbaar op de volgende nummers:

Vanuit België : 0800/11 130 enkel voor Belgische inwoners.
Vanuit Luxemburg : 8002/12 20 enkel voor Luxemburgse inwoners
Vanuit andere landen : +32 2 286 31 70

 

Voor de extra snelle dienstverlening voor Transit en Transit Connect vormt u de volgende nummers :

Vanuit België : 0800 / 12 - 155 enkel voor Belgische inwoners.
Vanuit Luxemburg : 8002 / 12 22 enkel voor Luxemburgse inwoners
vanuit andere landen : +32 2 286 33 64

Favorieten ()Vergelijken ()Uw Selectie  ()03/889 07 96ContactOpeningsuren